Array

Botherstel versnellen

Mensen met verzwakte botten zijn vatbaarder voor botbreuken dan anderen. Zelfs een simpele val met relatief zachte impact kan beenderen doen breken. Het zijn niet enkel ouderen die vatbaar zijn voor botbreuken, ook jonge sportievelingen vertonen vaker symptomen van chronische botzwakte. Naast veelgehoorde klassieke skiongelukken en sportblessures blijkt een verstoord metabolisme vaak dé boosdoener bij uitstek. De vraag is wat je zelf kan doen om je botherstel te bevorderen.

Voeding

Zorg dat je verzurende voeding zoals vlees, melk, granen, suiker, peulvruchten en alcohol zoveel mogelijk vermijdt. Dit zijn van nature zure voedingsmiddelen. Zure voedingsmiddelen zorgen voor een verhoogde verzuringsgraad. Als het lichaam is verzuurd heeft ons lichaam enkele mechanismen ontwikkeld om de pH (zuurtegraad) te herstellen. Eén van deze mechanismen is het vrijmaken van calcium, het lichaam haalt het benodigde calcium hiervoor uit de botten. Calcium faciliteert dus het herstel van het zuur-base-evenwicht. Als er calcium uit de botten wordt gehaald dan wordt de botten zwakker, wat op de lange termijn kan leiden tot botontkalking (osteoporose).

4 werkende supplementen

Array

Omega-3

Omega 3-vetzuren bevorderen de goede werking van ons immuunsysteem en hebben ook een positief effect op het algemeen zelfgenezend vermogen van ons lichaam.

Omega-3
Array

Vitamine K2 + D3

Vitamine K2 activeert het transport van calcium naar de juiste plekken in het lichaam, zoals de botten en de tanden.

Vitamine D3 speelt een belangrijke rol bij de opname van calcium uit onze voeding en zorgt dat de calcium goed wordt vastgehouden in het bot. Ook is vitamine D3 belangrijk voor spierkracht en bij valpreventie.

Vitamine K2 D3
Array

Vitamine C

Stimuleert de botaanmaak en bevordert de botcelstofwisseling.


Warning: Illegal string offset 'title' in /home/customer/www/puur-fit.nl/public_html/wp-content/themes/puur-fit/components/flexible-content.php on line 148
Array

Silicium

De hoeveelheid silicium in ons lichaam is bepalend voor de elasticiteit en flexibiliteit van ons bindweefsel. De stof zorgt onder meer voor de aanmaak van vezelmoleculen zoals elasticine, collageen en keratine. Het is als het ware een “bruggenbouwer”. Verder zorgt silicium ook voor een evenwichtige synergie tussen magnesium en calcium om botverkalking te voorkomen.

Hoe ouder we worden, hoe minder er van het aangeboren organisch silicium overblijft. Zeker bij senioren, dames in menopauze en topsporters die hun gewrichten en pezen regelmatig belasten, is silicium suppletie dikwijls aangeraden. 


Warning: Illegal string offset 'title' in /home/customer/www/puur-fit.nl/public_html/wp-content/themes/puur-fit/components/flexible-content.php on line 148

Conclusie

Voor een optimale en structurele genezing van botbreuken heb je een totaalaanpak nodig. Wat je zelf kan doen om gebroken botten sneller te laten genezen?

  • Voeding rijk aan calcium, vitamine D3 en Omega 3, opletten met verzurende producten om de pH-balans van het lichaam niet te verzuren!
  • Suppletie kan botherstel versnellen mits je de juiste voedingssupplementen in de juiste balans inneemt.
  • Zorg voor een goede nachtrust. Complexe botherstellingen kosten veel energie, botherstel vindt voornamelijk ’s nachts plaats.