Array

Dik, glanzend haar

Ongeacht hoeveel maskers of oliën je op je haar aanbrengt, als je niet genoeg vitamines binnenkrijgt, zal je haar en je huid eronder lijden. Vitamines stimuleren niet alleen de haargroei en houden gespleten haarpunten op afstand, maar ze zijn ook goed voor de huid. Laat deze vier vitaminen hun werk doen en binnen de kortste keren heb je jaloersmakende lokken.

5 werkende supplementen

Array

Omega-3

Het helpt de hoofdhuid, waardoor het je lokken voedt met gezonde oliën. Hierdoor glanst je haar meer en wordt het minder dof en zal het minder snel beschadigen. Buiten dat dit voor je haar geweldig werkt, is het ook goed voor de huid.

Lees meer over omega-3
Array

Collageen

Collageen heeft mogelijk een belangrijke rol bij de aanmaak van haarzakjes waaruit haren groeien. Het herstel van haarzakjes kan worden ondersteund door de aanwezigheid van collageen (2).

Een andere manier waarop collageen de haargroei kan ondersteunen is doordat collageen rijk is aan het aminozuur glycine. Dit aminozuur vormt een de van bouwstenen voor gezond haar.

Collageen ervoor zorgen dat je haar:

  • Een betere groei kent met meer volume en lengte
  • Minder uitval kent
  • Meer glans krijgt
Lees meer over collageen
Array

Vitamine D

Een tekort aan vitamine D toont verband met haaruitval (1).

Lees meer over vitamine D3
Array

MSM (Methylsulfonylmethane)

Het helpt je lichaam om collageen en keratine te produceren, die beide essentieel zijn voor het behoud van gezonde lokken. Het wordt het ‘schoonheidsmineraal’ genoemd omdat het binnen twee weken de dikte van je haar verhoogt. De diameter van elke streng haar neemt toe en eventuele beschadigende toxines verdwijnen.

Array

Vitamine B8 (Biotine)

Het helpt bij het omzetten van vetten, eiwitten en koolhydraten, hierdoor worden alle voedingsstoffen die we eten in ons lichaam opgenomen. Dit betekent dat biotine een essentiële rol speelt in de gezondheid van het haar, omdat zonder dit stofje het lichaam geen voedingsstoffen kan opnemen, zelfs als ons dieet supergezond is. Zonder voldoende biotine in je lichaam, kunnen je lokken er saai en broos uitzien en kun je zelfs last hebben van haaruitval.

Array

Silica

We worden geboren met een hoog gehalte aan silica (daarom hebben kindjes zo zacht haar), maar naarmate we ouder worden, wordt het via onze poriën afgezet. Het innemen van silica stimuleert de doorbloeding en het versterkt de bloedstroom, wat leidt tot snelle groeispurten van het haar en een zijdeachtige textuur.

Wil je meer weten over voeding en supplementen voor mooier haar?

Neem contact met ons op en wij helpen je graag.