Array

Suppletie voor verbetering van de huid

Je kent het vast wel, na een avondje stappen of een paar uur in het vliegtuig voelt en ziet je huid er niet meer zo fris en fruitig uit. Ook kunnen je hormonen flink huishouden en zorgen voor een onzuivere huid. We kunnen ons best voorstellen dat je je onzeker voelt, wanneer je huid er niet goed uit ziet. We houden allemaal van een stralende en gezond ogende huid, met deze tip help je je huid daar een handje mee!

Dingen zoals je make-up niet verwijderen voordat je gaat slapen en veel vettig en ongezond eten kunnen bijdragen aan een onzuivere huid. En zoals we eerder aangaven kunnen hormonen ook zorgen voor puistjes en onzuiverheden. Maar ook een teveel aan Omega-6 kan ontstekingen, een droge huid of zelfs eczeem veroorzaken. Door onze voeding krijgen we teveel Omega-6 binnen en nauwelijks Omega-3. Omega-3 is heel belangrijk is voor je huid en ook voor je gezondheid. Omega-3 helpt namelijk ook tegen hart- en vaatziekten, een hoge bloeddruk, cholesterol etc.

Huidverzorging is belangrijk. Een goede schoonheidsspecialist of huidspecialist weet te adviseren over de verzorging van buitenaf maar ook van binnenuit. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar de oorzaak van de huidaandoening. Denk aan spijsverteringsproblemen, verzwakt immuunsysteem, verstoorde hormoonhuishouding. De huid is een complex orgaan die bij problemen een complexe aanpak vraagt. Vaak gaan huidaandoeningen gepaard met vervelende ontstekingen. Denk aan eczeem, acne, psoriasis, rosacea. Naast de uiterlijke verzorging, reinigen, herstellen van de huid is de aanpak van de ontstekingen ook van belang. Daarvoor wordt vaak een omega-3 suppletie ingezet, wat onze klanten vaak als prettig ervaren. Minder ontstekingen, een zachtere huid, betere hydratatie van de huid. En op langere termijn een betere huidbarrière. Het is een beetje kort door de bocht om te zeggen dat het herstellen van de omega-3 balans alleen genoeg is om huidproblemen en huidontstekingen aan te pakken. Ook belangrijk zijn onder andere vitamine D3, vitamine C en Magnesium, uiteraard gecombineerd met gezonde voeding en een gezonde levensstijl.

Array

Omega-3

DHA is een bouwstof voor de huid. Het is verantwoordelijk voor de gezondheid van celmembranen, die een groot deel van de huid uitmaken. Gezonde celmembranen leiden tot een zachte, vochtrijke, soepele en rimpelvrije huid. EPA is ook op verschillende manieren goed voor de huid, onder andere voor (155156157):

 1. De productie van huidvet
 2. Het zorgen voor de vochtbalans in de huid
 3. Het voorkomen van hyperkeratinisatie van haarfollikels (leidt tot o.a. de kleine rode pukkeltjes die soms op bovenarmen te zien zijn)
 4. Het voorkomen van acne

Omega-3 kan de huid ook tegen schade door de zon beschermen. EPA helpt bij het tegengaan van afgifte van stoffen die het collageen in de huid aantasten na blootstelling aan de zon (158).

Lees meer over Omega-3
Array

Vitamine D3

Vitamine D3 speelt een integrale rol in de functie van de huidbarrière en de groei van de huidcellen, evenals het behoud van het immuunsysteem van de huid, dat fungeert als een eerste verdedigingslinie tegen schadelijke pathogenen (2).

Onderzoek toont aan dat lage niveaus van vitamine D3 de kans op een droge huid kunnen vergroten. Daarom kunnen supplementen met deze voedingsstof de hydratatie van de huid helpen verbeteren.

Onderzoeken hebben aangetoond dat lage bloedspiegels van vitamine D3 worden geassocieerd met huidaandoeningen, waaronder eczeem en psoriasis – die beide een droge huid kunnen veroorzaken (2).

Bovendien is aangetoond dat vitamine D3 supplementen de symptomen van huidaandoeningen die een droge, jeukende huid veroorzaken, inclusief eczeem, aanzienlijk verbeteren (3).

Lees meer over vitamine D3
Array

Vitamine C

Vitamine C werkt als een krachtige, huidbeschermende antioxidant en is essentieel voor de productie van collageen, waardoor het een belangrijke voedingsstof is voor de gezondheid van de huid (10).

Vitamine C is een integraal voedingsmiddel voor de gezondheid van de huid. Het consumeren van aanvullende vitamine C kan volgens sommige onderzoeken de droge huid verbeteren. Er is echter meer onderzoek nodig naar de effecten op de droge huid.

Array

Collageen

Collageen is een belangrijk eiwit voor een gezonde en stralende huid. Collageen is met 70% een hoofdbestanddeel van het bindweefsel in je huid. Het is verantwoordelijk voor zowel haar stevigheid als elasticiteit. Voordelen voor de huid:

 • Verhoging stevigheid
 • Toename elasticiteit (1)
 • Afname van rimpeldiepte (2)
 • Vermindering cellulitis (3)
 • Verbeteren de hydratatie van de huid en behandelt hiermee de droge huid.

Overige gezondheidsvoordelen:

 • Goed voor hart en bloedvaten
 • Vermindering gewrichtsklachten- en aandoeningen
 • Gezonde, glanzende haren en nagels
 • Ondersteunend voor je darmen
 • Verhoogt het metabolisme, spiermassa en energie-output
 • Sterke botten en gewrichten
 • Gezonde lever
Lees meer over collageen
Array

Natuurzuivere uiterlijke verzorging

Waarom zou je natuurzuivere producten gebruiken om je huid te verzorgen? Je smeert het toch op ‘de buitenkant’. Wist je dat ongeveer 60% van wat je op je huid smeert, in je bloedbaan terechtkomt? Wanneer deze producten schadelijke ingrediënten bevatten dan komen deze ingrediënten dus in de bloedbaan terecht met alle gevolgen van dien. Deze ingrediënten kunnen kankerverwekkend zijn en de voortplantingsorganen en hersenfuncties verstoren.

Op zoek naar een schoonheidssalon met 100% natuurlijke cosmetica? Maak kennis met PUUR ilse en ervaar de voordelen.

 

Ga naar PUUR ilse

Een gezonde huid van binnenuit

De huid is ons grootste orgaan en een spiegel van onze innerlijke gezondheid. Bij PUUR fit weten wij wat jij er aan kan doen om jouw huid te laten stralen. Een gezonde huid van binnenuit!

In samenwerking met PUUR ilse zijn er ook specifieke behandelplannen opgesteld voor huidaandoeningen zoals eczeem, acne, psoriasis en rosacea.

Contact

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact op om de mogelijkheden te ontdekken.