Array

Suppletie voor betere sportprestaties

Sporten vraagt een grote prestatie van je lichaam. Voldoende training en een gezonde voeding vormen de basis. Voor een sportprestatie is niet alleen energie nodig maar ook een groot aantal voedingstoffen, zoals vitamines, mineralen, aminozuren en de nodige gezonde vetten. Bovendien verlies je met zweten mineralen, die je aan moet vullen.

Gezonde basis

De voeding van iedere sporter begint met een gezonde basisvoeding. Sport je op recreatief niveau, dan zal je genoeg hebben aan een gezonde voeding met aanvullingen op de tekortkomingen in ons westerse eetpatroon zoals omega-3 en vitamine K2 en vitamine D3. Een gezonde basisvoeding levert je het gros van de voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft: koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen, vocht en voedingsvezels.

Supplementen

Bij sporters kunnen sportsupplementen bevorderend werken op de prestaties. Soms kan er ondanks een goede basisvoeding een tekort aan bepaalde voedingsstoffen ontstaan, zoals bijvoorbeeld omega-3, vitamine K2, vitamine D3, magnesium of ijzer. Het gebruik van supplementen is dan een mogelijkheid. Voedingsstoffen die kunnen helpen bij het herstellen van de schade en die tijdens het sporten optreedt, is een van de grootste redenen waarom mensen voedingsondersteuning zoeken.

7 werkende supplementen

Array

Omega-3

Een gezonde balans tussen omega-6 en omega-3 is een van de belangrijkste schakels voor de gezondheid en heeft belangrijke stimulerende eigenschappen voor de sporter.

 • Verhoogt opname voedingsstoffen
 • Sneller herstel
 • Stimuleert spiergroei
 • Is het hart van de prestaties
 • Verhoogt verbranding
 • Remt vetopslag
Lees meer over Omega-3
Array

Vitamine K2+D3

Vitamine K2 zorgt ervoor dat de calcium, die door de vitamine D3 beter wordt opgenomen, op de juiste plekken neerslaat. Wel in de botten, niet in wanden van aders, zodat er geen aderverkalking ontstaat. Sporters hebben een verhoogt risico op aderverkalking.

Lage Vitamine D3 levels zijn gelinkt aan:

 • Versneld verlies van spieren en kracht als we ouder worden
 • Lagere testosteron levels
 • Lagere immuun levels
 • Grotere kans op ziekten
Lees meer over Vitamine K2 D3
Array

Multivitamine

Als je veel en intensief sport komt je weerstand extra onder druk te staan. Een multivitamine bevat vitaminen en mineralen die je lichaam ondersteunen bij de weerstand en je energieniveau, zodat je fit kan blijven doortrainen.


Warning: Illegal string offset 'title' in /home/customer/www/puur-fit.nl/public_html/wp-content/themes/puur-fit/components/flexible-content.php on line 148
Array

Eiwitten

Eiwitten zijn belangrijk voor de spieren. Zo dragen eiwitten bij aan het behoud en groei van de spiermassa. Ook spelen ze een rol bij het herstel van je spieren na de training. Hiervoor is voldoende eiwit nodig.

Lees meer over eiwitten
Array

Creatine monohydraat

Creatine speelt een belangrijke rol in de energievoorraad tijdens korte intensieve bewegingen zoals tijdens een krachttraining, bodybuilding of sprints en kan het totaal aantal herhalingen met 5 tot 15% laten toenemen.


Warning: Illegal string offset 'title' in /home/customer/www/puur-fit.nl/public_html/wp-content/themes/puur-fit/components/flexible-content.php on line 148
Array

Magnesium

Magnesium speelt een belangrijke rol bij het behouden van soepele en sterke spieren. Sporters hebben een verhoogde magnesiumbehoefte van 10-20%. De spieren vragen door verhoogde inspanning om extra magnesium.

Lees meer over magnesium
Array

Cafeïne

Cafeïne verhoogt de alertheid en gaat vermoeidheid tegen. Het heeft een zeer gunstig effect op het duurvermogen en krachttraining. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat een krachtsporter bij meer herhalingen kan uitvoeren wanneer cafeïne is gebruikt. Daarnaast heeft cafeïne een zeer gunstig effect op de testosteronspiegel.


Warning: Illegal string offset 'title' in /home/customer/www/puur-fit.nl/public_html/wp-content/themes/puur-fit/components/flexible-content.php on line 148

Advies

Supplementen om de ontbrekende voedingsstoffen in ons dagelijkse voedingspatroon aan te vullen zoals Omega-3 en vitamine K2+D3 zijn essentieel om schade op de lange termijn te voorkomen en vergroot de opname van voedingsstoffen. Verder bieden deze 2 supplementen ook de nodige prestatiebevorderende eigenschappen.

 1. Omega-3 visolie (vloeibaar, geen capsules)
 2. Vitamine K2+D3

 

Onderstaande supplementen kunnen een goede aanvulling bieden en zijn optioneel. Als sporter heb je een verhoogde behoefte aan vitamines en mineralen. Je vraagt namelijk tijdens elke training of sport het maximale van je lichaam. Het gebruik van een multivitamine supplement is dan ook aan te raden.

 1. Multivitamine
 2. Eiwitten (van toepassing als de eiwitten niet / onvoldoende uit dagelijkse voeding gehaald worden)
 3. Creatine
 4. Magnesium

Contact

Bij PUUR Fit begeleiden we onze klanten in voeding, suppletie en beweging. We werken alleen met natuurlijke producten en helpen jou hiermee aan gezondheid. Neem contact op om de mogelijkheden te ontdekken.